Канон святым Женам Мироносицам


Творение, Иосифово. Глас, 2.

Песнь 1. Ирмос.

Моисейскую песнь восприимши, возопий душе, Помощник и Покровитель, бысть мне во спасение, се ми есть Бог, и прославлю И.

Запев. Святии Мироносицы, молите Бога о нас (поклон).

Плащаницами и со благоуханьми обвив Иосиф тело Твое Спасе, и во гробе нове положи Тя, Спасение мертвых, и яко Бог воскресл Еси.

Запев. Предвариша утро жены, видеша Тя Христе, и божественым учеником вопияху, воистину Христос воскресе, приидите с нами, и воспойте Его.

Слава. Всесвятая Троице, Едино Божество, и Безначальное Единство, Отче и Сыне, и Божественыи Душе, спаси весь мир, Ты бо еси Бог наш, и прославляем Тя.

И ныне. Ты первую клятву разрешивши Чистая, во утробе Твоей возрастила еси нам Благословение, Младенца рождьши. Сей бо Бог наш, аще и плоть носит.

Катавасия: Избавите от бед рабы своя святии Мироносицы, яко вси по Бозе к вам прибегаем, вы бо молите о нас Христа Бога нашего.

 

Песнь 3. Ирмос.

Неплоднаго ми ума, плодоносна Боже явьствуй, Делателю душам, и Насадителю благим милосердием Си.

Запев. Да радуется с нами ученик двоенадесятница, с мироносицами женами, и Иосифом, и со другими ученики, и ученицами Христовеми.

Запев. Богоприимниче Иосифе, гряди и стани с нами, воскресе зовыи Исус Христос Избавитель, воздвигнувыи Адама, воскресением Своим.

Слава. Со Отцем Сыну и Духу Правому, Единому Естеству покланяюся и воспеваю, Лицы разделяему, и Существом же совокуплену.

И ныне. Блажена еси Чистая Дево, яже ис корене Иесеева, ис Тебе бо Жезл и Цвет Христос, по плоти нас ради возрасте. Катавасия.

Седален, глас 2-и, подобен. Вышних ища. Мира тепле ко гробу принесше жены Спасе, и ангела светло есть видевше, душею радовахуся, и Бога Тя всем проповедаху, и учеником вопияаху всем, воскресе из гроба всех Жизнь.

Слава, и ныне, богородичен. Всю разорив смертную державу СынТвой Дево, во Своем Воскресении, и яко Бог Всесилен совознесе нас и обожи, темже и воспеваем Его, славяще Тя Пречистую Богородицу Марию.

 

Песнь 4. Ирмос.

Иже от Девы Твое Рожество пророк предзря, проповедаше вопия, слух Твой услышах, и убояхся, яко от юга из горы Святыя Присенныя, пришел еси Христе.

Запев. Мироносицам, радоватися воскрес из гроба возгласив Блаже, и послал еси их проповедати Тя, и апостолом Твоим рекл еси, проповедайте востание Мое, разреши и моих уз многая согрешения, можеши бо елика хощеши, и твориши.

Запев. Иосифа благообразнаго советника, благочестия ревнителя и ученика, с мироносицами почтем и со апостолы, радующеся, и верно да воспеваем Спасово Воскресение светло.

Слава. Пресущнаго Божества, неразделимое Естество, кто возможет изрещи, Едина бо естеством Сущи Троица поется, Безначална и Сраслена. Яко Единица в Троице разумеваема, и хвалима, составы проста.

И ныне. Величия Твоя Чистая, кто возможет пети; кто изречет от земных; яко Зиждителя родила еси, тли непознавши, разрешающа узы многих согрешении. Может бо елика хощет, и творит. Катавасия.

 

Песнь 5. Ирмос.

Мглу души моея Спасе мой отгнав, светом заповедей Твоих озари мя, едине Царю Мирныи.

Запев. Мироносицы жены гроба Твоего достигше, оживившаго в дольних мертвыя. И глас слышаху убо глаголющь, воскресл есть Христос.

Запев. Благообразнаго вси почтем достойно, иже Тело Господне от древа снят, и погребе верно.

Благочестивых мироносиц память совершаем, и всех ученик Твоих, во светлем Ти востании, воспеваем Тя Христе.

Слава. Тебе Бога Отца, и Сына и Духа, почитаю Трисоставна. И Едино в Три верую, Существом Единем.

И ныне. Тебе Безсеменным Рожеством рождьшую паче естества, обновльшаго естество Христа Единаго Владыку, воспеваем вернии. Катавасия.

 

Песнь 6. Ирмос.

Во глубине греховней одержимь есмь Спасе, и в пучине житейстей влаемь. Но якоже пророка Иону, изглубины мя от страстей возведи, и спаси мя.

Запев. Плащаницею Тя Христе обвив Иосиф благообразныи, во гробе положи. Змирною же помазав разореную Церковь Твоего телесе, привали камень великии ко гробу.

Запев. Жены мироносицы, что спешите прочее, что же Живому миро приношаете. Воскресе Христос, яко же преже рече, престаните от слез, прешедше на радость.

Слава. Троицу в единьстве воспеваем вернии, с Сыном Отца славяще, и Духа Единосущна Сыну, и Суща во Отце, Собезначална и Присносущна Бога.

И ныне. Во чреве невозделанно зачала еси Чистая Нетления Грозд, яко Виноград, от Него же и стекает нам яко вино безсмертия струя, вечныя жизни. Катавасия.

Кондак, глас 2. Радоватися мироносицам повелев, плачь прабабы Еввы уставил еси, воскресением Твоим Христе Боже. Апостолом своим проповедати повеле, Спас воскресе от гроба.

Икос. На гроб Твой Спасе мироносицы идуще, к себе недоумеваахуся умом, и вещааху, кто нам камень отвалит гробныи, и возревше видеша яко камень отвален бе, зраку же ангелову со одеянием дивляахуся, и одержими бяху трепетом, и бежати помышляаху. К ним же юноша возопи, что рыдаете вы, Его же ищете, воскресе. Приидите и видите место, идеже лежа Тело Христово, и скоро шедше возвестите учеником, Спас воскресе от гроба.

 

Песнь 7. Ирмос.

Херувимом подобящеся отроци в пещи ликоствоваху вопиюще, благословен еси Боже, яко истинною и судом навел еси сия вся грех ради наших, Препетыи и Препрославленыи во веки вся.

Запев. О июдейское безумие, О враждо беззаконных, что неверно видевше неверовасте Христу, яко немощныя не словом ли воздвиже. Или яко весь мир той не спасели. Да уверяют вас поне воини, и воскресшии мертвецы. (Дважды с запевом).

Слава. Со Отцем прославим Сына и Духа Святаго, вопиюще непрестанным гласом, Троице яже во Едином Существе помилуй и спаси нас, яко в Триех Лицех Единице, ущедри нас Препрославленая во вся веки.

И ныне. Во утробе Своей Пречистая како вместила еси Младенца, Егоже трепещут силы ангельския яко Бога. Но иже якоже весть вселися в Тя, спасти хотя иже от Адама земнородныя, и да разрешит и Адама от клятвы оноя иже от снеди горкия. Катавасия.

 

Песнь 8. Ирмос.

В купине Моисею Девическое Чюдо, на Синайстей горе Проображьшаго древле, пойте вся дела Господа, и превозносите Его во веки.

Запев. Кто воздвигнувыи мертва четверодневна из гроба, и вдовича сына; Кто стягнувыи яко Бог разслаблена на одре; аще не Христос Бог, иже мертвыя воздвигнувыи. (Дважды с запевом).

Слава. Со Отцем Сына и Святаго Духа, Святую Троицу в Божестве Едином прославим, вопиюще, Свят, Свят, Свят еси во веки.

И ныне. Во утробе Своей Чистая, Присноживотныи Хлеб, смешеныи несмесно, смешением нашим, родила еси непреложно, Единого Сына и Бога во Двою Существу. Катавасия.

 

Песнь 9. Ирмос.

Иже паче естества плотию заченшу во чреве, иже от Отца безлетно восиявша Слова, единую Богородицу величаем вернии.

Запев с поклоном. Благообразныи советник Иосиф, да поется с мироносицами, и Божествеными ученики, яко проповедник сыи и сии, востания Христова.

Запев. Иосифа чюднаго да восхвалим вернии, купно с Никодимом, и мироносицами верными вопиющими, Господь воскресе воистину.

Слава. Безначален еси Отче, несоздан еси Сыне, и сопрестолен Душе, и Три сия Едино Естеством, Три убо Лица, Един же Бог Истинен.

И ныне. Радуися Двере Божия. Радуися Лествице Мысленая, радуися Легкии Облаче, радуися Горо Святая, радуися Богородице спасение верным. Катавасия.

Отпуст. Воскресыи из мертвых, Господи Исусе Христе, Сыне Божии, молитв ради Пречистыя Ти Матери и святых праведных Иосифа иже от Аримафея, и Никодима, и святых мироносиц жён, и всех ради святых, помилуй и спаси нас, яко Благ и Человеколюбец.

+

Авторизация

* *
*

Регистрация

*
*
*
*

Проверочный код


Восстановление пароля

В связи с обновлением сайта, просим Вас воспользоваться формой для восстановления пароля от личного кабинета.

Восстановить пароль Зачем мне это?